Overkrop? Nej tak da!

Rød karry thai style

Hey til alle jer der lige kom forbi her.

Jeg har gennem mine mange år eksperimenteret med wok retter og jeg er rigtig hurtig til at sige “det kan jeg ikke lide, så det går jeg udenfor”

Når jeg laver min thai style rød karry får jeg aldrig den der autentiske thai-restaurant-smag frem, og jeg ender med at sidde med en dansk rød karry øv!

Igår tænkte jeg for første gang – nu køber jeg ALLE ingredienser til den røde karry.

Jeg fandt disse i supermarkedet – spidskommen, koriander og gurkemeje

Dog fandt jeg ikke citrongræs og kunne ikke putte chili i da mine tarme går helt amok.

Nå lad os komme til den opskrift med Joys thai karry her

1 tsk knust spidkommen

1 tsk gurkemeje

1 tsk stødt koriander

Lidt hakket frisk koriander ca 1 spsk

1 spsk rød curry paste (fakta)

1 spsk Udskåret frisk ingefær

1/2 løg

1 hel rød peber

100g kylling (kan udelades)

100g kogte Jasmin ris eller

fuldkorns basmati ris

Light Kokosmælk 1 Dåse

Fremgangsmåde : http://joykpetersen.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/1669/2018/10/img_9214.mov

Sæt en wok over med 1 spsk olie – tilsæt alle dine krydderier også ingefær – og din udskårede kylling – lad det svitse igennem ved høj varme og tilsæt lidt fiskesovs (det lugter lidt fælt) og så lidt shoyu og samba olek efter behag. Tilsæt så din udskårede røde peber og steg det let – tilsæt derefter 1 DS kokosmælk og lad det stå og småsimre i 10 min .

http://joykpetersen.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/1669/2018/10/img_9215.mov

Kog dine ris ved siden af. En god huskeregel er 1 glas ris = 3 glas vand og så skal det op og koge i en gryde under låg i ca 20-30 min ved blus 3-4

Retten blev så autentisk som jeg nogensinde havde smagt den – havde jeg siddet med lukket øjne og ikke selv lavet retten, så ville man godt kunne bilde mig ind den var købt udefra på en thai restaurant!

Endelig gik jeg imod min kræsenhed, fiskesovs? Nej tak! Og nu jo tak! Skal dog lige vænne mig til lugten – den forsvinder dog i retten – men giver den der gode umami balance.

Tag mig gerne hvis du prøver min hjemme style thai ret – du kan sagtens tilsætte flere grøntsager, næste gang vil jeg have thai aubergine ærter i og broccoli og evt ananas uuuh.

God aften derude

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overkrop? Nej tak da!