Gulerod/spinat boller
Halløj derude 🙂 Eftersom jeg er igang med uddannelse, som kostvejleder, synes jeg også det er relevant for mig, at spise sundt. Selvfølgelig skal man også hygge sig med lidt slik engang imellem.
Jeg har Idag eksperimenteret med, at lave nogle sundere alternativer til de almindelige danske usunde hvedeboller.
Jeg har brugt 3-4 dl fuldkornsspeltmel/grahamsmel (valgfrit) solsikkekerner, en stor håndfuld hakket spinat (frossen) 2 dl grovvalsede havregryn, 1 spsk rapsolie, lidt hørfrø, 2 revede gulerødder, 50 gram gær, 2 frilandsæg, 3 dl vand, 2 dl skyr.
Først skal du tage 3 dl lunken vand, tilsæt 50 gram gær, 2 dl skyr, rør det ud, tilsæt derefter 2 æg, rapsolie, hørfrø, solsikkekerner, optøet spinat, gulerødderne, havregrynene.
Start ud med at bruge lidt af melet, så kan du nogenlunde mærke dig frem til, hvornår dejen er fast i det. Rør det hele rundt og lad det stå og hæve i ca 45 minutter.
Form bollerne, min dej var ret klistret, men kunne dog stadig forme boller ud af det, selvom det klistrede til fingrene. Man kan evt tilsætte lidt mere mel.
Jeg sidder spændt foran ovnen og venter på mine nyopfunde boller tilsat lidt ekstra Joy 🙂
Til sidst pendlede jeg dem med rapsolie og dryssede lidt sesamfrø udover dem.
Nu har de fået 20 minutter i en forvarmet ovn på 190 grader.
Og de smager RIGTIG godt mmmmm. De kan anbefales.
Din underlæbe ser meget udstående ud i forhold til din overlæbe. Er du sikker på, at der ikke er noget i de boller, som du ikke kan tåle?