Kyllinge deller med feta bønne salat og tzatziki
Hej derude
Jeg var forbi netto forleden og der var en del madspild og her endte jeg ud med 2 store pakker kyllingekød.
Det er lidt tid siden jeg sidst har lavet de her kyllingedeller og tænkte at nu skulle det være.
Jeg brugte 1 løg, 800g hakket kyllingkød, 90-100g havregryn, 1 æg, lidt paprika.
Skær løget ud i små tern, hæld i en skål og tilsæt kyllingekødet, derefter paprika, havregryn, æg, og ælt det hele rundt. Er dejen for tør, hæld evt lidt vand/mælk i. Er den for vandet, tilsæt mere gryn.
Steg dem i olie og brun dem på alle sider. Eller steg dem i et fad i ovnen og spar på kalorierne fra olien.
Salat: spinat, kidneybønner, feta ost, stilktomater.
Dressing : Tzatziki – yoghurt 10% og 1 finthakket hvidløg, 1/4 agurk
Riv agurken på et rivejern, brug hænderne og vrid vandet ud af den. Tilsæt hvidløg, revet drænet agurk, og yoghurt, fx 1dl
Du kan fx vælge en mere mager yoghurt fx den med 2%
Denne ret er super lækker og mætter godt. Og dellerne kan bruges til frokost dagen efter.
Hvis du fx er vegetar / veganer kan du lave linsedeller, og så bruge avocado istedet for feta i din salat, og evt ristede mandler, for at få lidt mere fylde og mæthed i salaten.
Du kan se den fulde madvideo inde på min instagram .
Det smagte virkelig godt
Ingen kommentarer endnu