Blå og sort vs guld og hvid?

Forbrænd fedtet på maven med et vigtigt mineral.

Halløj allesammen 🙂 Jeg var på biblioteket forleden, og lånte en masse bøger om kost og træning. Selvfølgelig vil jeg da dele min viden med jer, og håbe på at kunne hjælpe andre.

Jeg har læst at mineralet kalcium kan forbrænde fedtet på maven, det lyder da for godt til at være sandt? Næ nej nu skal i høre nærmere.

Kalcium er et mineral som findes i de daglige fødevarer vi indtager, det spiller en vigtig rolle ifht sundheden i knoglerne.

Folk har aldrig rigtig tænkt over at kalcium kan hjælpe på fedtforbrænding, men men men, det er der nogle forskere der har fundet frem til at det kan.

Når kroppen mangler kalcium, så optager kroppen alt det som det kan. Et af de steder hvor kalcium bliver oplagret, er indeni dine fedtceller. Hvis man fx er på en diæt hvor man ikke får indtaget nok kalcium, så vil det gøre at kalciumoptagelsen i fedtvævet forøges og derved vil man tage på.

På den modsatte side, hvis man er på en diæt hvor man får rigeligt med kalcium, vil det reducere koncentrationen af kalcium i dine fedtceller. Og dermed vil det være nemmere at forbrænde fedt fordi deres vækst er hæmmet.

Husk jo mindre du spiser, jo mindre er din kalciumoptagelse, og jo sværere vil det være at forbrænde sit fedt. For teenagere skal indtaget være 1,3 gram om dagen, for voksne er det 1 gram, og folk over 50 er det 1,3 gram.

Når man skal tabe sit fedt, er kalcium bedre at indtage fra de daglige madvarer end fra fx kosttilskud og vitaminpræparater.

Skriv en kommentar

  • Jeg har sendt dig en besked på Facebook den er nok under “andet”.

    Super godt indlæg!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blå og sort vs guld og hvid?