Idag skal jeg til fødselsdag..

Skal man fravælge menstruation?

Hey allesammen. 

Jeg læste igår en artikel, og den omhandlede at det er sundt at springe sin mesntrustion over. Fordi hvis man er på p-piller , kan man nemlig selv styre om man vil have sin mens eller ej. 

Jeg har før hørt piger der springer den over med vilje, og har altid tænkt at det ikke kunne være sundt? Men nu står en gynækolog frem og siger, at det ingen betydning har, og at det faktisk ikke er godt at have sin menstruation hver gang. Menstruation er der hvis du skal være gravid. Og hvis du ikke har planer om graviditet, aå anbefaler hun at man springer den over. 

Jeg tænker straks, jamen hvis man springer den over, så må der vel være noget blod der ikke kommer ud? Men der siger lægen at det er der ikke. 

Jeg har før pga ferie sprunget en mens over, og der havde jeg altså stadig mega ondt i maven og havde lidt brunlig pletblødning. Så tænkte at selvom jeg sprang over, havde min krop alligevel noget den gerne ville af med. 

Næste gang vil jeg da prøve at springe den over igen, og se hvordan det går. Fordi hvis det ingen betydning har, så kan man da ligeså godt undvære den? 

Og jeg har altså ikke planer om børn de næste par år. Er slet ikke klar til det ansvar, kan godt lide den frihed som jeg har. 

Hvad synes i? Skal man springe sin mens over?  Så man kan nyde sommeren og bade og træne uden smerter eller bekymringer om man bløder igennem?

 

14 kommentarer

  • Anja

    Jeg har også altid sprunget min menstruation over i de 4-5 år jeg har været på p-piller og der har bestemt ikke været nogen særlig grund til det og ja den første gang var det som fu beskrev med delvis pletblødning, men ellers ikke noget der.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda larsen

    Du skal ikke springe dine menstruationer over man kan få PCO’s og PCO’s symptomer af en undertrykt menstruering. PCO’s er en meget led sygdom, som kan være tæt på fatalt. Jeg tror på at det at mange har fået P piller, siden de var helt unge, er skyld i de mange PCO’s tilfælde som man simpelthen ikke kender årsagen til. Der gættes på det er usund levevis, men ofte spiser man usundt pga-. PCO’ en, så det er en diskussion om hønen eller ægget.

    Menstruation beskytter imod underlivs kraft, så man skal fremprovokere menstrution, hvis den udebliver i længere perioder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Om man springer den over nogle gange burde nok ikke ske noget ved(fx om man skal på ferie, eller noget andet self). Men jeg syntes det bliver for meget om man vælger at springe den over i flere år, det kan umuligt være sundt for kroppen. Menstrationen er der af en grund, hvis den ikke var god for vores krop, så havde den nok heller ikke været der ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Katrine

    Tænker sgu lidt det samme.. Tror jeg også vil prøve det

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Ja vi er jo nogle der ikke kan springe menstruation over og ikke kan få p-piller selvom det kunne være rart når man rejser. Men sundt kan det aldrig være

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thilde

    Jeg har diskuteret dette med en gynækolog i min familie og han fraråder stærkt at man springer den over. Det er en naturlig ting ved at være kvinde og hvis det ikke var sundt og naturligt at bløde ville kroppen ha fundet en anden måde at kunne blive gravid på. Dermed skal man ikke springe den over!☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Når du tager P-piller så er det selve pausen der starter din menstruation, så hvis du ikke holder pause, så starter menstruationen ikke og dermed skal du ikke være bange for at der er noget der ikke kommer ud. Når du bløder lidt alligevel er det jo fordi at man jo ikke kan manipulere helt med hormonerne i kroppen og du kan derfor få lidt udflåd men det er ikke menstruation.
    Jeg selv har så ufatteligt mange smerter når jeg har mens (det har p-piller dog hjulpet lidt på) og det påvirker derfor min hverdag meget. Derfor var det faktisk min egen læge der foreslog at jeg skulle gå længere mellem mine pauser. Jeg har prøvet mig lidt frem, og nu gør jeg det at jeg tager 2 pakker i træk (altså 21 dage gange 2) og så en pause. Min krop var ikke for glad når jeg tog 3 pakker i træk og så må man jo lytte. Men det her med to pakker i træk fungerer super fint for mig og så kan jeg bedre klare mine smerter når jeg ikke skal igennem dem hver fjerde uge. Så jeg er bare glad for at det nu er kommet frem at man kan gøre det sådan. For som jeg forstod det, så var det også lidt deres argument – at længere tid mellem pauserne kan højne ‘livskvaliteten’ hos mange kvinder og så kan man jo lige så godt gøre det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg tænker når man tager p piller går man jo egentligt i en kunstig overgangsalder.
    Tror på naturen har udstyret os med sunde homoner og at leve så naturligt som muligt er det bedste på længer sigt .
    http://www.ninkasdetox.dk/bloggen/article/top-10-sunde-hormoner-saadan-min-menstruation-kom-tilbage/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Jeg er en af de kvinde som lever med sygdommen Endometriose – og det er langt fra sundt for mig at have min menstruation… Jeg tager derfor altid p-piller og holder kun en pause, hvis jeg begynder at bløde igen – det vil sige en 4-5 gange om året. Men syntes da en hver kvinde skal lytte til deres krop og gøre som det for dem passer bedste ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg har også altid fået afvide, at det var usundt.. Men eftersom jeg har fået konstateret endometriose, så springer jeg den også over nu, indtil det er opereret væk, for at undgå de lede smerter. Det var endda en gynækolog samt en læge der anbefalede mig det 🙂
    Nu hvor det så heller ikke er usundt, havde jeg også valgt at springe den over i løbet af sommeren 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Bo

    Jeg tror ikke det er sundt. Men der er flere præventionsmidler der kan det samme. Jeg har hormonspiral og har haft 7 menstruationer på 8år. Og det har nærmest været ingenting.
    Men det er ikke sundt at fylde sin krop med ppiller og hvis man ingen pause holder tager kroppen uden tvivl skade.
    Jeg har tænkt mig at få min spiral ud – da jeg kan mærke at kroppen trænger til en pause. Min mave/i underdels afdelingen begynder at blive hård og rund og oppustet i perioder og jeg får mens smerter selv om jeg ikke får mens.

    Vi har menstruation fordi vi kan blive gravide. Men ikke fordi vi skal blive det. Men jeg tror klart kroppen tager skade… 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Andersen

    Jeg er 20 år gammel, og har de sidste 2-3 år sprunget min menstruation over når det passer mig. Gik til lægen og foreslog p-stab fordi jeg simpelthen ikke gad at have det hver måned, og både læge og gyn anbefalede at jeg bare sprang den over når jeg ikke gad. Den første gang tænkte kroppen “hov? Hvad skete der her..?” Men i omkring 3 år har jeg gået og sprunget over, og jeg fejler intet. Jeg holder pause omkring hver fjerde måned, bare for en sikkerheds skyld og den kommer helt almindeligt i den pause, og i mellemtiden lider jeg hverken af smerter eller pletblødninger – så det fungerer for mig. Men vi er jo forskellige allesammen ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg springer tit min mens over, ikke fordi der er nogen speciel grund til det, men det er bare rart engang i mellem at slippe for de satans smerter, bekymringerne og at gå og føle sig ulækker en hel uge.
    Jeg har slet ikke haft nogle problemer eller smerter, så tænker vel bare kroppen vænner sig til det? Har heller aldrig hørt eller læst noget dårligt om det, så tænker da det er meget sikkert ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Jeg synes personligt selv det er dumt at springe sin menstruation over, der er jo nok en god grund til vi har det. Og det kan godt være en gynækolog ikke mener det har betydning, jeg synes bare det er dumt at lave sådan noget om. Men jo jeg har da selv ofte lyst til bare at springe min mens. over især fordi der så tit er problemer med det for mig. Jeg har været igennem en træls proces med gynækolog og sygehus, fordi jeg lige pludselig bare blødte i en ”p-pille”-periode. Super træls, men det er som om min krop lever lidt sit eget liv til tider. Fik også at vide hvis mine p-piller ikke hjalp (får nogle af dem med flest micro-gram i) så skulle jeg overveje andre alternativer bl.a. hormonspiral, og det nægter jeg simpelthen. Men lige pt. går det nogenlunde med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idag skal jeg til fødselsdag..